Zorgverlening en tijdens corona

Zorgverlening tijdens coronavirus

Zorgverlening tijdens coronavirus

15 december 2020

Anders dan de vorige harde lockdown, kunnen wij dit keer gelukkig gewoon doorwerken. De onderstaande maatregelen blijven gewoon van kracht.

———————————————————————————————————————————————————————-

Najaar 2020

Wij willen graag een update geven van de regels omtrent de zorgverlening tijdens deze tweede golf. Hierbij staat uiteraard uw en onze gezondheid voorop.

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is nog steeds volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. Hierbij is belangrijk dat u de richtlijnen van het RIVM opvolgt zoals bekend. Wij vragen u ook om bij COVID-19 klachten telefonisch contact op te nemen met de praktijk. Daarnaast is het belangrijk dat u thuis blijft wanneer u contact heeft gehad met iemand met een COVID-19 besmetting. Zo voorkomen we dat het virus zich verspreidt.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Tenslotte

Wij doen ons best om u en onszelf zo gezond mogelijk te houden. We kunnen ons ook voorstellen dat u nog vragen heeft. Bespreek deze met ons en we geven u graag advies.

———————————————————————————————————————————————————————————-

Mei 2020

Vanaf woensdag 6 mei 2020 gaan wij weer langzaam opstarten. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en branchevereniging KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt. We zullen u de volgende vragen stellen:

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend was. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen om u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip en medewerking hiervoor.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

Tenslotte

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en/of handschoenen. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie, de voorkeur van de fysiotherapeut en de behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

We verzoeken u dringend om niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Hopelijk zien we u snel weer in onze praktijk.