Praktijknieuws

Expositie van schilderijen gemaakt door Marja Quak hangen vanaf 10 januari in de Egelantier, Egelantierstraat 194 te Hilversum.
Afdeling Fysiotherapie Het Oude Badhuis: nu ook voor Dry Needling en shockwave therapie.
035 6216722
www.mchob.nl
https://www.facebook.com/hetoudebadhuis
Voor iedereen toegankelijk.

www.petervanmierlo.comKunstwerk Bart van der Voort

Running On Empty is de komende tijd te zien bij

Fysiotherapiepraktijk Het Oude Badhuis in de Egelantier in Hilversum.

Het beeld is, nadat het verkleurd was, opnieuw geschilderd. Met dank aan Michel Suuring van Autoschadeherstel Kortenhoef die er een clearcoat op heeft aangebracht om nieuwe verkleuring te voorkomen.

 

UITNODIGING MINI-SYMPOSIUM VROEG-DIAGNOSTIEK BIJ DEMENTIE

Graag nodigen wij jullie van harte uit tot het bijwonen van ons mini-symposium met als thema Vroeg-diagnostiek bij dementie op Wereld Alzheimerdag (donderdag 21 september a.s.). Op deze interactieve bijeenkomst willen wij samen met alle deelnemers onze kennis en samenwerking tussen de verschillende (para-)medische disciplines in Hilversum-Zuid verbreden en verbeteren.

Wat kan je verwachten

Op deze informatieve middag wordt je op de hoogte gebracht over het verschil tussen vergeetachtigheid dat hoort bij de leeftijd en dementie. De sprekers behandelen de vroeg-diagnostiek/signalering en de noodzakelijke acties die ondernomen kunnen worden. Ook zijn er rondetafelgesprekken waar we met elkaar kunnen discussiëren en kennis kunnen delen. De middag wordt afgesloten met een muzikale borrel met jazzpianist Lex Jasper.

Voor wie is het symposium bedoeld

(Para-)medici

Wie komen er spreken

Baayla Boon, arts onderzoeker bij Vumc Alzheimercentrum te Amsterdam

Linda Wesselman, neuropsycholoog onderzoeker, bij Vumc Alzheimercentrum te Amsterdam

Carola Meerkerk, geriatrie-fysiotherapeute bij “De Egelantier” te Hilversum

Datum en Locatie

Wereld Alzheimerdag, donderdag 21 september, van 12.30 – 17.00u in het Atrium van de Egelantier, Egelantierstraat 194, 1214 HW Hilversum

Programma

12.30  ontvangst

13.00  welkomstwoord

13.15  eerste spreker Vumc

13.40  tweede spreker Vumc

14.10  pauze

14.30  ronde tafelgesprekken

15.15  korte pauze

15.30  derde spreker

16.00  muzikale borrel met Lex Jasper

Aanmelden kan via dm.hendriks@hilverzorg.nl

Graag tot de 21ste,

 

Sanne Bosboom,   wijkmanager HilverZorg

Noëlle Zegers,  huisarts

Hans van Commenée,    apotheker

Mieke Muris,   apotheker

Jolanda Kippersluis,   verpleegkundige HilverZorg

Frits Keur,   fysiotherapeut

 

En geweldig trots zijn wij op onze Carola, die nu de titel ‘Master of Science Geriatric Physical Therapy’ mag dragen. Van harte gefeliciteerd Carola Meerkerk-Blom met deze fantastische prestatie!

 

Ceci n’est pas Dudok, sculptuur gemaakt door Bart van der Voort was te zien bij ons in de wachtkamer

 

16 juli 2015 :

Nu ook bij ons in de praktijk : Shockwave therapie met de Endopuls 811


Shockwave therapie wordt succesvol ingezet voor de behandeling van spier/peesweefsel en peesaanhechtingen. Shockwaves zijn geluidsimpulsen met veel energie, die zich als golven in de diepte kunnen verplaatsen.

Shockwave therapie stimuleert de zelfhelende werking van het lichaam Bij shockwave therapie wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstel stimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een snel weefselherstel tot gevolg.

De Endopuls 811 is een veelzijdig en bijzonder gebruikersvriendelijk apparaat voor shockwave therapie. De Endopuls 811 is compact en licht, waardoor draagbaar en kan daardoor overal worden ingezet. Bij de ontwikkeling is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en voorzien van evidence based protocollen. De ultra moderne techniek en het gebruik van hoogwaardige materialen heeft ook geleid tot superieure kwaliteit.   Voordelen van gebruik van de Endopuls 811 :

•Hoog percentage therapiesucces
•Effect al waarneembaar na één behandeling
•Zeer weinig behandelingen nodig voor realisatie van de behandeldoelen
•Vrijwel geen neveneffecten
•Maakt geneesmiddelen en/of chirurgie overbodig
•Behandeling van de lokale stoornis in plaats van symptoombestrijding
•Pijnvermindering en mobiliteitswinst al na een paar dagen

Hart voor chronische pijn

De nauwkeurigheid en effectiviteit van de Endopuls 811 is optimaal en geeft snel aantoonbaar resultaat. Reeds na 4 tot 5 behandelingen merkt de patiënt het resultaat van de shockwavetherapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg.
Tekst : Enraf-Nonius

3 juni 2015 :

Nieuwe bewoners aanleunwoningen weten ons al goed te vinden


De bijna 100 nieuwe appartementen van De Egelantier zijn klaar en de nieuwe bewoners komen voor fysiotherapie al naar ons toe.

Sinds begin dit jaar werkt bij ons fysiotherapeute Carola Meerkerk. Zij is bezig met haar Master Geriatrie in de Fysiotherapie. Zij verzorgt de fysiotherapie op de verpleegunits Magnolia en Jasmijn in De Egelantier.
Ook nieuwe bewoners van de aanleunwoningen zijn al blij met haar.
Zij is ook bereikbaar op ons telefoonnummer 035 6216722

 

Dry Needling nu ook bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis


De behandelmogelijkheden in de praktijk fysiotherapie zijn uitgebreid.

Hanno van Oosteroom behandelt nu ook in voorkomende gevallen verkrampte plekjes in spieren met een dunne naald waardoor die spieren snel en langdurig ontspannen. Deze ‘triggerpoints’ kunnen ontstaan door een ongeval, een verkeerde beweging of door overbelasting. Er ontstaat dan pijn en stijfheid in een spier waardoor het bewegen van gewrichten moeilijker kan zijn. Dry Needling is er op gericht deze Triggerpoints uit te schakelen waarna u beter kunt bewegen.
Daarnaast kent u natuurlijk al onze andere behandelmogelijkheden zoals Ortopedische Manuele therapie, Sportfysiotherapie, Bekkenfysiotherapie, Fysiotherapie bij kaakproblematiek, bij hyperventilatie en Medical taping.
Wij staan klaar om u te ontvangen, ook zonder verwijzing, in onze comfortabele praktijk in het gebouw ‘De Egelantier’  aan de Egelantierstraat 194-F in Hilversum. Tel. : 035-6216722, www.fysiotherapiehetoudebadhuis.nl.


Waarom Fysiotherapie “Het Oude Badhuis”.

De tekst op dit bord komt uit het voormalige Volksbadhuis (in de volksmond “Het Oude Badhuis”) aan de Meidoornstraat 2 te Hilversum, geopend op 3 december 1921.Het pand zelf maakt een statige indruk, en sluit goed aan bij de woonwijk. De architect W.M. Dudok was op dat moment de directeur van Openbare Werken en bovendien gemeentearchitect. Dit badhuis werd door Dudok geïntegreerd in de woonwijk.Vanaf de jaren vijftig liep het aantal bezoekers in het badhuis aan de Meidoornstraat terug. Dit had te maken met de zwaardere eisen die aan inrichting van de woningen werden gesteld. Zo werd er in 1951 een doucheruimte in de sociale woningbouw verplicht. En na de invoering van de Voorschriften en Wenken voor de Woningbouw van 1965 steeg het aantal woningen met een lig- of zitbad snel.

In de jaren daarna deed dit badhuis in eerste instantie dienst als Centrum voor Fysiotherapie, vanaf 1977, later vestigden zich hierin ook huisartsen en een oefentherapeut Mensendieck en werd het een Medisch Centrum tot begin 2013.

Aangezien onze praktijk in bovenstaand pand gevestigd was vind onze praktijknaam hierin zijn oorsprong,…… maar nu is het gevestigd aan

de Egelantierstraat, 194-F, in Hilversum-Zuid

035-6216722

Ander nieuws:

Veel mensen zijn bang dat ze de eerste 20 behandelingen fysiotherapie zelf moeten betalen. Dit is in maar enkele gevallen zo. Heeft u een aanvullende verzekering afgesloten met uw verzekeraar, dan wordt de fysiotherapie geheel of voor een deel door de aanvullende verzekering betaald. Dit heeft te maken met de soort aanvullende verzekering die u heeft gekozen. Nu heeft de overheid bepaald dat in een aantal gevallen fysiotherapie wordt betaald uit de Basisverzekering, vanaf de 20e keer. De eerste 20 behandelingen worden dan betaald uit de Aanvullende verzekering tot het aantal of tot het bedrag dat u heeft verzekerd per jaar. Als u hierover vragen heeft, aarzel dan niet om ons te bellen! Wij kunnen uw onzekerheid hierover wegnemen!