Wies Philips-Harbers – Fysiotherapie Het Oude Badhuis – Hilversum

Wies Philips-Harbers

Wies Philips-Harbers

fysiotherapie, fysiotherapie bij ouderen
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Woensdag
  • Donderdag
  • Vrijdag
E-mailadres:
wies@fysiobadhuis.nl

BIG-nummer: 19033772804

Telefoonnummer: 06-20962030

Al in 1977 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Sindsdien werk ik in Het Oude Badhuis. In 1979 ben ik een dependance van onze praktijk gestart in de oude Egelantier. Fysiotherapie in de ouderenzorg was ook toen al erg belangrijk; ervoor zorgen dat de ouderen in beweging blijven zodat ze zo goed mogelijke kwaliteit van leven hebben. In de oude Egelantier heb ik aan de wieg gestaan van het multidisciplinaire overleg: structureel overleg tussen de verschillende zorgverleners over behandelplannen, medicatie, waarbij er medisch advies gegeven wordt over de verschillende aspecten van gezondheid bij ouderen.

Ook in het Carolus heb ik jarenlang als fysiotherapeut gewerkt. Toen de verpleegunits daar zijn opgezet, heb ik de fysiotherapeutische zorg op me genomen. Dit betekende zorg voor de bewoners, in behandeling en multidisciplinair overleg, maar net zo belangrijk: de zorg voor de mensen in de zorg. Van arts tot schoonmaakster kan bij mij terecht voor behandeling. Zo ondersteun ik de mensen in de zorg bij hun dagelijks werk om blessures te voorkomen.

Op het moment dat er sprake was van het opstarten van een gezondheidscentrum in de nieuwe Egelantier, zijn wij als praktijk hier in gesprongen, samen met de andere disciplines. Doordat ik al jaren op de Egelantier en het Carolus werkte, is er een nauw samenwerkingsverband ontstaan met Hilverzorg. Ik ben op het moment ook werkzaam op de verpleegunit van St. Joseph.

Samen met mijn collega Carola Meerkerk verzorg ik de cursus “fysieke belasting” voor Hilverzorg. Hierin bespreken we hoe de verzorgende arbotechnisch zo goed mogelijk kan werken. Dit doen we door adviezen te geven over het werken aan het bed, het werken met tilliften en andere hulpmiddelen.

Ik vind het belangrijk om mensen die naar mij toe komen, te kunnen helpen. Hierin staat het luisterend oor bieden centraal; ook naast je fysieke klacht ben je een mens met een verhaal. Het vak als fysiotherapeut is hierin mooi laagdrempelig en doordat ik zo breed kijk, wil ik ook graag met andere hulpverleners samenwerken om je te kunnen helpen.

In al mijn jaren als fysiotherapeut heb ik veel cursussen gevolgd. De belangrijkste zijn de volgende:

  • De motoriek van de ouder wordende mens;
  • Psychogeriatrie;
  • Klinimetrie in de ouderenzorg;
  • Verschillende losse cursussen gericht op orthopedische aandoeningen in de eerste lijn;
  • Verschillende losse cursussen gericht op zittechnieken in de rolstoelen.
Terug naar overzicht