Margot de Koning psychosomatisch fysiotherapeut algemeen fysiotherapeut het oude badhuis hilversum

Margot de Koning

Margot de Koning

fysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Woensdag
  • Vrijdag
E-mailadres:
margot@fysiobadhuis.nl

maandag – woensdag – vrijdag

BIG-nummer: 19915999604

In 2012 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds die tijd heb ik met veel plezier als algemeen fysiotherapeut gewerkt in de eerste lijn. Na een aantal jaar werken wilde ik graag mij verder verdiepen. Ik ben in 2016 begonnen aan de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut. Ik heb voor deze richting gekozen omdat ik het interessant vind hoe het lichaam en de geest met elkaar samenwerken. Wanneer hier geen balans tussen is, ontstaan er vaak klachten die ervoor kunnen zorgen dat we niet meer lekker in ons vel zitten. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, niet kunnen ontspannen, moeite met ademhalen, onverklaarbare pijn, overbelasting, stress, slecht slapen, angstig zijn en concentratieproblemen. Ook heb ik door mijn opleiding kennis van verschillende psychiatrische aandoeningen.

Samen met de patiënt probeer ik de lastige puzzel op te lossen, waarbij er met, door of naast de lichamelijke klachten, er veel meer speelt. Door middel van normale fysiotherapeutische handelingen, ontspanningsoefeningen, de inzet van biofeedback en oefeningen specifiek gericht op uw situatie, probeer ik samen met u u weer in balans te krijgen.

Ik vind het belangrijk om u zonder oordeel, open, vriendelijk en met een positieve insteek te benaderen. Een goede samenwerking met andere (fysio)therapeuten en artsen is van groot belang voor het oplossen van de lastige puzzel.

Naast de psychosomatische fysiotherapie kunt u ook bij mij terecht voor algemene fysiotherapie.

Een greep uit de cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd:

  • Masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie (afronding in 2019)
  • Fysiotherapie bij slaapproblemen.
  • Shockwave.
  • Sensomotorische reëducatie: het opnieuw aanleren van de beweging aan specifieke spieren.
  • Verschillende kleinere cursussen op het gebied van fysiotherapie bij ouderen.
Terug naar overzicht