Carola Meerkerk Geriatrie Fysiotherapeut Het Oude Badhuis Hilversum

Carola Meerkerk-Blom

Carola Meerkerk-Blom

fysiotherapie, geriatriefysiotherapie
Beschikbare dagen:
  • Maandag
  • Dinsdag
  • Donderdag
E-mailadres:
carola@fysiobadhuis.nl

BIG-nummer: 39912290404

In 2009 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute. Sindsdien werk ik als algemeen fysiotherapeute in de eerste lijn en verschillende verzorgings- en verpleeghuizen. De behandeling van ouderen spreekt mij erg aan, daarom ben ik in 2013 gestart met de masteropleiding tot Geriatriefysiotherapeute. Deze opleiding heb ik in 2017 afgerond. De complexe problemen die bij ouderen spelen spreken me aan. De geriatriefysiotherapeutische behandeling is dan ook niet iets wat alleen tussen mij als therapeute en de patiënt speelt, maar waarbij ook de partner, mantelzorger, thuiszorg, huisarts, ergotherapeut en andere disciplines bij betrokken worden. Kortom: een multidisciplinaire aanpak om de problemen zo breed mogelijk aan te pakken.

Samen met de patiënt en de andere betrokkenen probeer ik een zo optimaal mogelijke behandeling van de problemen na te streven. De behandeling bestaat uit oefentherapie, bijvoorbeeld gericht op het lopen of het evenwicht. Maar ook aanpassingen in huis of aanpassing in de benadering zijn belangrijk om op zoek te gaan naar een oplossing voor het probleem.

Naast geriatriefysiotherapie kunt u bij mij ook terecht voor algemene fysiotherapie. Naast mijn werkzaamheden bij Fysiotherapie Het Oude Badhuis ben ik werkzaam als geriatriefysiotherapeute op de verpleegunits van Hilverzorg, locatie de Egelantier. Ik ben samen met mijn collega Wies Philips verantwoordelijk voor het geven van de cursus “Fysieke Belasting op de zorgwerkvloer”.
Ik ben aangesloten bij het Geriatriefysiotherapie netwerk Hilversum en omstreken. Daarnaast ben ik lid van het Parkinsonnet.

Naast mijn masteropleiding heb ik onder andere de volgende cursussen gevolgd:

  • Medical taping concept
  • Otago instructeur (valpreventie)
  • Fysiotherapie bij artrose
  • Parkinsonnet therapeut
Terug naar overzicht