Geriatriefysiotherapie Het Oude Badhuis

Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen: de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen.

Geriatriefysiotherapie richt zich op het dagelijks bewegen van kwetsbare ouderen, mensen met een hoge biologische leeftijd en mensen met complexe gezondheidsproblematiek.

De doelen van de behandeling zijn over het algemeen 1) het verminderen van achteruitgang bij problemen op het gebied van dagelijks bewegen en  2) het behouden of vergroten van optimale zelfstandigheid bij problemen op het gebied van dagelijks bewegen. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Hierdoor blijven patiënten zo zelfstandig mogelijk in het dagelijks handelen.

Aandoeningen waar de geriatriefysiotherapeut zich in gespecialiseerd heeft zijn:

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert zij bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

U kunt zonder verwijzing van de arts naar de geriatriefysiotherapeut. Heeft u vragen of u of een bekende in aanmerking komt voor een afspraak met onze geriatriefysiotherapeute Carola Meerkerk? U kunt contact opnemen met onze praktijk of direct een afspraak maken.