Fysiofitness

Fysiofitness is een tussenvorm van fysiotherapie en fitness: goede begeleiding bij fysieke klachten en de uitdaging die fitness biedt.

Vaak lukt het niet om in de sportschool een fijn oefen- of trainingprogramma te maken voor jezelf, of ervaar je om verschillende redenen dat de sportschool niet jouw plek is. Als je vaak lichamelijke klachten hebt, maar de klachten zijn niet erg genoeg om naar de fysiotherapeut te gaan, is fysiofitness ideaal voor jou.

In onze praktijk bieden we deze vorm in groepsverband aan. In een vaste kleine groep van ongeveer zes mensen train je één (of twee) keer per week een uur lang onder begeleiding van een fysiotherapeut. Je ziet steeds dezelfde mensen, waardoor er snel een gemoedelijke sfeer ontstaat.

Hoe werkt het?

Je geeft je op bij één van onze collega’s. Er wordt een afspraak met je ingepland om in een half uur een intake te doen. Dit is een kort gesprek, over je huidige beweegpatroon, je lichamelijke conditie en je doelen. Daarna wordt er lichamelijk onderzoek gedaan om te gaan bepalen op welk niveau je start.

Kosten

Fysiofitness gaat op basis van abonnement. De intake kan via je aanvullende verzekering, dat kost 1 behandeling.

De kosten voor een abonnement zijn voor 1x per week 1 uur fysiofitness:

  • per maand 38,50 euro
  • per kwartaal 110 euro
  • per half jaar 220 euro